Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. március 18., hétfő

Rhinestone, horgolás, baba


Nézegetem a szuper babákat. Nekik szuper ruhájuk is van és le is van írva részletesen mitől az. Kézzel készült remek ízlésű ruhák. Ez itt egy amerikai tervező a Californiában  készült Rhinestone kövekkel ( nálunk a swarowski kristályhoz hasonló kövek ) és gyöngyökkel készült. Utána néztem tudok-e venni Az Ali Expressnél és igen, tudtam:


A Rhinestone Applicator és más-más méretű kövek most érkeztek meg. Amerikában sem drága, Kínában sem és nagyon szeretném ezt a technikát is megtanulni. De ehhez sablon kell, vagy az én rajzom és megfelelő textil és átgondoltság....


De most bele ástam magam a horgolás rejtelmeibe. Lebontottam a 10-es zöld fonalat és találtam itthon egy színben jobban illő 8-as DMC-t. Vastagságánál fogva már nem tudom követni a leírt mintát,



így több minta tanulmányozásával igyekszem mutatósat készíteni. Soha még 1-es horgolótűvel és ilyen vékony fonállal nem dolgoztam. Volt, hogy kétszer is lebontottam amit megálmodtam és harmadszorra sikerült ami tetszett.



A fiam Hongkongban volt pár napot. Már most vissza akar menni, annyira kellemesnek találta az élhetőségét az országnak.



Olyan jól esett a gesztus, hogy vett nekem ajándékba egy babát! Igazán szép lányos szoba dísz! Nagy örömet szerzett vele.

5 megjegyzés:

Holdgyöngy 2019. március 18. 18:09  

Annyit olvaslak benneteket, kézimunkásokat, már a fonalboltban beszélek is az eladóval. Ő amigurumizik, mesélték, ők is átalakítják a leírásokat, nem mind áll meg. Magyar írópár Kínában volt egy havi szakmai látogatáson, visszamentek, nem tudom mennyi időre. Fogja az embert az a világ. Szóval, megértem a fiad.

Rita 2019. március 18. 18:20  

Nagyon nehéz lehet egyes tűvel horgolni. Biztos sokat tanulsz vele!

Tüzes Beáta 2019. március 18. 18:26  

Holdgyöngy: a kelet nyugis, kiszámítható, finom kaják, hazai árak, sőt alatta, mágneskártyával működik az ajtó, a kapu, a mindent behálózó metró, korszerű és kényelmes.
Rita: igen, most sokat tanulok.

Pudding et Biscotte 2019. március 19. 8:26  

The Rhinestone stones and pearls must be very translucent and shiny, and I am sure you will make a great use of them. Concerning the crochet, it is sometimes nerve-racking to undo one same work several times but with perseverance you will undoubtedly end up with the rendering you expect. Good luck to you,Beáta, and have a nice Tuesday!

Vera 2019. március 19. 9:40  

Egészen belemerültél a babaprojektbe...Sok sikert és sok élményt...