Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. május 17., péntek

Varrok


Az esküvői ruhák is érdekelnek és ehhez vettem Kínából egy 3 m-es fátylat és csipkéket.


Pont akkor érkeztek meg mikor a virágmintás párnahuzatot  varrtam és beindult a fantáziám, ebből is kellene valahogy díszpárnát készíteni. Volt még itthon a csillagos, holdas ezüst díszítésű tüll anyagomból és új mániámat kiélve strasszkövekkel díszítettem a csipkét meg gyöngyökkel. Szintén hotfix, azaz ragasztható. Ezekkel rögzítettem a csipkét, mert macerás lett volna géppel a széleit körbe öltögetni. Csak a tetejét varrtam. Lehet, hogy ezt csúnya dolog megjegyezni, de elképzelhető, hogy 20-30 ezer Ft-ból tudnék menyasszonyi ruhát készíteni, az eladási ára meg ennek az összegnek a sokszorosa. Gyönyörű dekorációkat lehet hozzá kapni Kínában. Itt nem láttam hasonlót sehol.


Így néz ki most az ágyam háttámlája. Kicsit zagyva....Még hátra van egy virág mintás és kész! Minek kezdek én bele ilyen projektekbe? Nagyon melós.


Szóval. Ki van tűzve elém a fotó a ruháról és miközben hímzek igyekszem fejben összeállítani mit hogyan fogok csinálni. Azután ma hozzá kezdtem. A szoknya elején a textilt a szép esése miatt textilragasztóval kívántam rögzíteni.


De merev és csúnya színű lett, így levágtam azt a részt és inkább varrtam.


Vettem egy 60 cm-es "próba babát", naná hogy Kínából. Ilyen nagyra varrni jó és szükségem volt egy nőies alkatú babára. Szabni nem tudok, így egy nagyobb textildarabot ráterítettem a baba felső testére és gombostűvel formára igazítottam az anyagot. Jó lett! Sokat gondolkodtam a ruha újján és azon hol lesz a cippzár vagy a patentok, mert valahogy rá kell adni. Végül az egész hátulját nyitva hagytam.



Itt tartok. Bontanom kell mert a bélés anyag kihajtva nem jó. Kibukik a karkivágás. Még nem tudom hogyan oldom meg, de mára elfáradtam.

6 megjegyzés:

Rita 2019. május 17. 20:22  

Varázslatos! Nagyon aprólékos, de gyönyörű (lesz), mint az 1001 éjszaka.

Holdgyöngy 2019. május 17. 20:26  

Szeretem ahogy kipróbálod magad!

Tüzes Beáta 2019. május 17. 21:48  

Rita: tényleg varázslatos a textil miatt. Mongol szatén.
Holdgyöngy: szeretek próbálkozni. Sok minden épül sorra egymás után.

Vera 2019. május 18. 17:08  

Jó türelmed van...Szépen alakul...Ezeknek a baba ruháknak is vannak szabásmintái... meg kéne próbálni...Tudom nem könnyű, unoka pici volt, sokat varrtam neki, akkor egy baba ruha még nehezebb lehet...gondolom kézzel kell varrni a ruhákat.

Névtelen,  2019. május 20. 17:41  

Csodaszép ez a fátyol és csipke.

Szépen alakul az elegáns ruhácska is.

Lia

Tüzes Beáta 2019. május 20. 18:40  

Vera: a felső részét gombostűzés után géppel, az alsó részen a szoknyát kézzel húzom méretre és minden díszítést kézzel. Inkább gombostűzök, nem varrok elő kézzel.