Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. július 4., csütörtök

Dimensions kép kész!


Még keretet is találtam hozzá itthon,  csak a paszpartut szabtam át kisebbre.  Ma fel is tettem a falra:



Evvel el is fogyott a hely a szobámban a képeknek.
Ma pakolgattam. Létrát hoztam fel, szöget vertem be, felakasztottam a képet, a többit megtisztítottam. Levettem a babákat, port töröltem és megszüntettem a zsúfoltságot úgy, hogy a horgolt állatkákat, babákat szatyorba tettem és levittem a pincébe. Ajándékoztam is. Tegnap az új gázkazánt szerelték fel, ma a kéményesek voltak itt. Kérdezgettem van-e gyerek a családban? Egy kislánynak egy babát elküldtem, két kisfiúnak meg 2 puzzlet, mert pokolian sok minden van elraktározva a pincében. Amúgy a katasztrófa védelem büntetését elkerülendő, minket nagy kiadásba belekényszerítő  hiba kijavításán lassan túl leszünk. Pár hét a kéményesek ellenőrzése, majd gázterv és kész. Hetekig nem tudtam megemészteni a kialakult helyzetet. Most már abban leltem vígaszt, hogy az új kazán teljesítménye kevés és több kilowatt felhasználása között van, hidegtől függően. Több esetben éppen hogy szintet tartva fogyaszt keveset. Azaz spórolni lehet vele sokat. Érthetőbben: a most felszerelt légkondi A+++, így napi 40-70 Ft-ot fogyaszt a konektorba dugható mérőnk szerint. Mint egy hűtő. Ennél több lesz a fűtés, csak érzékeltetni akartam milyen jó teljesítményűek a mai gépek.
Ezekhez a munkákhoz szerelőt találni nekem harmadik nekifutásra sikerült.
-Az első ígérte, hogy házhoz jön, megnézi és véleményezi mi itt a gond, mit kell kijavítan stb. Két hétig vártam, közben többször telefonáltam, nem vette fel.
-A második pár nap múlva felkeresett, mindent átnézett, elment és ígérte küld árajánlatot. Két telefonos rákérdezés után két hét múlva e-mail kaptam 1,7 millió Ft-ra kalkulált összeggel. Azonnal felhívtam, megköszöntem, hogy időt szánt rá, de ez nagyon sok, lemondtam.
-Harmadik nekifutás: reális árajánlat, azonnali munka, 900 ezerrel megúsztuk. Örülök? Nem. Nem tudom elhinni, hogy az állam erre kényszerített!



Vissza a pakolgatáshoz. Megfogadtam, hogy egy megkezdett képet folytatok, nem kezdek újba. Én erről a képről meg is feledkeztem. Amikor ma ráakadtam akkora örömet okozott! De hiszen ez nagyon szép és a fele már kész van! Hajrá!

6 megjegyzés:

JuciKa 2019. július 4. 20:10  

Falu az tényleg szép! Költségek pedig hatalmasak!

Vera 2019. július 4. 21:33  

Ez a falú nekem is tetszett már régebben is...Hasonlót vagy zt láttam kivarrva, nagyon megtetszett..Jó nagy meló!
Szép lett ez is amit most készítettél!
HHHú ezek a kiadások...hatalmasok..nem ember barát az árak..

Palkó 2019. július 6. 8:21  

Gyönyörű lett az új kép, nagyon jó a keret hozzá! Te ebben is jobb vagy, mint én, nekem a kész, keretezett képek is a dobozban vannak, nem kerültek ki a falra... :(
Az új képed is csodás, emlékszem rá (a lovaskocsiról :))
Egy gázkazán-csere tényleg egy vagyon, szerintem az ár, ami végül érvényes lett, jó, ennél többeket is hallottam... nekem még megy a régi, de ki tudja, mikor lesz nálam is esedékes egy ilyen akció...
Szép hétvégét, jó hímezgetést kívánok!

Fáni 2019. július 6. 21:02  

Hát jó nagy költségbe vertétek magatokat, de amit meg kell csinálni, azt nem lehet halogatni.
Én zuhanyt akartam csináltatni a kád helyett, de nagyon drágán csinálják, egyenlőre még halogatom.
Nagyon szép lett a kép, a következő is annak ígérkezik

Tüzes Beáta 2019. július 8. 17:24  

Tényleg nagy költség. Egy előnye van önző részemről: ha már egyszer a bankba kellett menni pénzért, megvettem magamnak az egy éve nézegetett babát 60 ezerért.CSAKAZÉRTIS! Nehogy már csak az állam húzzon hasznot, én is akartam nekem kedveset.

Jucus 2019. július 24. 13:45  

Ez a DIM kép valami bámulatos lett!
Bár én látnék már a falon valami készemet!
Nekem is vannak megkezdetteim, én is fogadkozom mindig, csak arra jutok, hogy az a 24 óra még mindig kevés :o)