Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. július 30., kedd

Hímzés, üdítők, kutyák


Ámulok a hímzett házon. Pár színnel dolgozom és így is nagyon mutatós. Azért lehet, mert valaki vette a fáradságot és kézzel rajzolta meg a mintát. Több kínai készletet vettem már ( ez is az ), de a HAED képekre is jellemző, hogy nagyon pixeles. Miért nem tudják mind ilyen minőségben előállítani? Mert költséges. Értem. De nagyon kár!
A kép már most 98 cm hosszú. Én egy 150 cm-es vászonra készítem és már nem vagyok benne biztos, hogy ez elég lesz.


 Előzmény: A fiam délután beugrott és kérdezte kell valahova menned ? Kocsival vagyok, szívesen elviszlek. Bizony kell, mert délelőtt (másodszorra*) itt voltak a kéményesek és VÉGRE megkaptuk az engedélyt használatra, így mehet tovább a folyamat: gázterv és végső bekötés amihez pénz kell. Menjünk a bankba.
*: az első ellenőrzés során mindenbe belekötöttek. Azt tudtuk, hogy új a cég, a szakember mondta hogy mindenkit kirúgtak és új gárda van, nekik pedig pénz kell. A férjem okosan viselkedett, tudta hogy kenőpénzre pályáznak. Ő viszont úgy döntött, hogy készségesen elfogad minden kifogást és visszahívja a szerelőt, mondván a kenőpénz minket nem ment meg a valós veszélyektől, ha valóban rossz a kémény. Szerelő visszajött, Ő is méréseket végzett, kikelve magából megállapította hogy az ellenőrzés nem ért a dolgához, hiszen minden rendben. Elment és közölte telefonál és megreklamálja az ellenőrzés menetét. Én nem tudom mit mondott, de ma mindent rendben találtak, pedig semmi nem változott.

Hogy jön ide az üdítő? Míg a bankban várakoztunk a fiam azt mondta elmegy valami frissítőért. A piacon találta a Békanő nevű üdítő családot. Vett levendulásat. Azt megitta és az üveget kidobta. Arról nincs kép. Mikor mesélte milyenek vannak vissza küldtem csípős paprikás és uborkás változatért. Az uborkás nekem nagyon tetszett, mert fokhagymát és kaprot is tartalmat, Olyan mint egy uborkasaláta. Ámulok már megint, hogy mik vannak!



Ha a fiam jön,akkor Jack a kiskutya is jön. A nagyobb stabilan tartja a játékot, hiszen itt minden az övé. A kicsi meg el akarja venni:


A nagyot is feldobja ez a játék. Jól megfigyelhető, hogy milyen nyugis a farkas kutya és milyen természetű a terrier. Jópofák.


Érdekes kép arról hogyan jött a vihar. Pokoli eső volt! Szélsőséges.
Ma meg azt hallom a világhíradóban: Kanadában 42-55 fokot mértek.???????

6 megjegyzés:

Holdgyöngy 2019. július 31. 6:39  

Hasonló hangulatú házakat nézegetek angol sorozaton, házkeresések. Szép lesz. A technikai részét nem értem. Férjednek igaza volt.

Rita 2019. július 31. 8:33  

Nem emlékszem erre a hímzésedre, de nagyon klassz, és hatalmas lesze ezek szerint.

Tetszik az üdítő márkaneve, felkapja rá az ember a fejét.

Vera 2019. július 31. 15:19  

Nagyon szép már most is...Régen láttam, valaki kihímezte az egészet, és ha jól emlékszem nyert is vele a kiállításon...
Megmutatthatnád kiterítve, gyönyörködhessünk benne.

Palkó 2019. július 31. 19:59  

Csatlakozom az előttem szólóhoz, jó lenne látni az összképet! Visszanéztem ugyan, hogy melyik kép ez, de csodás lehet egyben :) Hatalmas lesz!
Az üdítőn elgondolkoztam: ízlett a csípős paprikás???

Névtelen,  2019. július 31. 21:26  

Nálatok mindig történik valami, Bea! Korszerűsítés, felújítás, kreativitás, kísérletezés. Okosan jártatok el az ellenőrzés során, mind biztonsági szempontból (ha valós a probléma, derüljön ki, és az is, ha nem valódi), és anyagilag is. Döbbenetes, mennyire utána kell menni minden információnak, mert nem lehet megbízni, ráhagyatkozni hatóságra, szakemberre!
Az üdítők ötletesek, az elnevezés is. :D A csilis milyen volt a csípősségen kívül?
A kutyusok remekül szórakoznak együtt, micsoda műmorgás! :)
A hímzésed csodás! Mint mindig.
Brigi

Tüzes Beáta 2019. augusztus 3. 19:15  

A csípős üdítőről kérdeztetek: jópofa. Tényleg csíp. Minden jól esik ebben a melegben. Főleg egy zsúfolt nap végén, mikor már el akartam aludni a bankban, nagyon sokat vártunk. Na jó, nem olyan sokat, csak fél órát. Felüdülés volt az üdítők tesztelése. Rendszeresen nem fogjuk venni.