Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. szeptember 17., kedd

Ingruha


Az első komoly darabom amit a tanfolyamon varrtam. Összetett darab, ezen sok mindent meg lehetett  tanulni.



Itthon próbáltam gomblyukat készíteni és nem lett szép.  A  gomb ugyan eltakarja, de pont a legfelső soha nincs begombolva. Megijedtem, a többit nem csináltam meg. Újra  kezdem ha pihentebb leszek.


Most készítettem először az újjához való ferdepántot. Itt egy próba darabon, később az ingen.


Rendszeresen dolgozunk úgy, hogy pontosan illesztjük a darabokat a gombostűvel ebben a formában. Simán átmegy rajta a varrógép. Tudom, ezt már írtam, de nem tudok betelni az ehhez hasonló tanácsokkkal. A varrástechnikámon finomítani kell. Pontosítani hasznos tanácsokkal. Szóba került az oktatás során egy másik tanár, aki mindenhez vonalzót használ. Lehet, hogy oda már nem járnék, mert úgy ítélném meg, hogy ezt nekem nehéz követni, nem nekem való ez a pontos varrás. Nagyon sokat számít a jó tanár. Aki nekem jó és én nagyon kifogtam a hozzám illő rugalmas, de tűpontos oktatót. A Face bookon megtalálható  varróklub valamelyikén. Szabadidejében szívesen válaszol a feltett kérdésekre. Noéh Gabit keressétek.


Az overlock egy csoda. Szépen lehet vele dolgozni. Használom a tanultakat is és ez a hótündér ruha lett az első hibátlan munkám.


Alul hópelyhek a ruhán, ehhez kis ezüst a felső részére és egy muff.  Egy ezüst korona a bizsu boltból és elég is.

Ma fújt a szél és ez jól áll a téli ruházatú babának. Nem töröltem le a gépből.
Vettem aranyszőke, barna és fekete babákat is. Maaajd, ha sok szép ruhát készítek megpróbálom eladni most nem csak a ruhát, hanem a babát is, a kettőt együtt.


Ő is a polcra került.

7 megjegyzés:

Holdgyöngy 2019. szeptember 17. 19:57  

Annyira szeretem ahogy utánajársz a dolgoknak. Mire is jó egy tanfolyam?! S egy jó tanár égig emelheti az embert.Az a szeles fotó nagyon jó lett, néha így sikerülnek a legjobb felvételek. Lehet, nem a ruháról szól, de hangulata van

Vera 2019. szeptember 17. 20:37  

Nagyon jó lett! Lehet tudni ,milyen anyagból készült,és az mnta honnan van?Ügyes..Jó lenne rajtad látni...lehetséges?
Gratulálok!A kockás anyagod kapcsán előkerestem, amit varrtam, ezer éve,igaz teljesen egyszerűfelső...

Rita 2019. szeptember 17. 21:20  

Egy ingben tényleg sok tudás benne van. Szuper! A gombostűzést én is nemrég ismertem meg, addig férceltem, de ez gyorsabb és pontosabb. - A különleges anyagokkal még nehezebb varrni, le a kalappal a babaruga előtt.
Igen, a nyolcéves (két hónap múlva kilenc) varr, most, harmadikban kezdik. Én a harmadikosokat nem nagyon engedem még oda a géphez, fonalazunk, kézzel varrunk, szövögetünk. Az ő tanára másképp gondolja, de nem baj.

Tüzes Beáta 2019. szeptember 17. 21:31  

Holdgyöngy: A tanár ha egy ritmusban van velem, akkor nagyon gyorsan haladunk. A fotó meg tényleg jó lett.
Vera: sajnos még nem tudom megjegyezni az anyagok nevét. Vékony, nyári pamut. A minta a Burdából van és írom MINDENKINEK egy mérettel nagyobb számozású kell onnan mint a boltból. Fene tudja miért? Mutasd a kokás felsőt!!!!
Rita: különbözőek az oktatók. Hála az égnek!

Palkó 2019. szeptember 18. 18:56  

Hihetetlen gyorsan tanulsz! Nekem egy ing elképzelhetetlenül nehéz :)
A babaruha is szuper.

Edit 2019. szeptember 18. 19:51  

Hú, már most látszik, hogy megérte belevágni a tanfolyamba. És bizonyára a varrógéppel is csodákat lehet művelni. Szuper lett az ing és a babaruha is! Hajrá! Kitartás!

Fáni 2019. szeptember 22. 23:39  



Én csak csodállak , a kitartásodat, a jobbítási szándékodat. Nagy ruhát sem könnyű varrni, de ilyen kicsiket. Lészik rajtuk,hogy örömmel, szeretettel csinálod.