Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. szeptember 23., hétfő

Őszi ruha


Az ingruha szabásmintája alapján készítettem egy őszi ruhát. Ugyanaz a fazon, csak hosszabb és vastag szövetből van.


Csúnya gomblyukakat készítek, még jó hogy a gomb eltakarja. Ezt sokat kellene gyakorolnom... De már rendeltem Kínából patentokat, mert nem lesz a kedvenc részfeladatom.


Nagyon kényelmes!  Azt még külön ki kell próbálgatnom mi az előnyös.


Ledobálom a felesleges darabokat a földre. A kutyusok kötélhúzást játszanak a nagyobb papírokkal amíg cafatok lesznek belőlük:



Ma már hideg is a lakás, a nap sem sütött ki. Feltettem az őszi világító koszorút.


Kellemesek a színei.

Fűtésünk még mindig nincs. Kora nyáron volt problémánk a kéményesekkel. Új kazánt is vettünk és várjuk a márka cég beüzemeltetőjét, hogy ne veszítsük el az 5 év garanciát. Azóta is várjuk, pedig rájuk van telefonálva 3 naponként. Fura érzésem van. Nincs szakember, vagy nem tudom, de nagyon vacak lett minden ebben az országban. Nem ehhez vagyok szokva.
 A véleményemre egy másik közeli történet: a mosogatóba pottyant az egyik fülbevalóm. Még jó hogy oda és nem az utcán hagytam el. Meglazult a kapcsolója és elvittem az ékszerészhez javíttatni. Egy hét múlva telefonáltak, hogy nincs az a szerszám amivel ezt helyre tudnák hozni. Meglepett. De nagyon. Visszamentem érte, eladtam törtaranynak és ráfizetve vettem egy másikat. Közben azon gondolkodtam: mi lenne ha ezt a nagyitól örököltem volna és eszmei értéke miatt ragaszkodnék hozzá? Persze elvihettem volna másik céghez is, meg másikhoz... Bosszantó!

5 megjegyzés:

Holdgyöngy 2019. szeptember 23. 19:58  

Érdekes világot élünk, ez tény. Jó a koszorúd, a látványa melegítő.Napok óta esténként befűtünk, de elnéztem a szomszéd is. Régen okt. közepén kezdtük, mennyi minden változik.

Tüzes Beáta 2019. szeptember 23. 20:04  

Ez most egy vacakabb világ. De nem az időjárás miatt.
Amúgy a légkondi, ami mára szinte elkerülhetetlen a túlzott hőség miatt, fűt is. Evvel korrigálunk.

Rita 2019. szeptember 23. 21:10  

Gyorsan elkészült a szép őszi ruhád!

Jó ránézni a meleg színekben fürdő koszorúra!

Vera 2019. szeptember 24. 19:59  

Csinos lett, nagy bátorság... nem könnyű hogy elől, oldal, hátul és mindenhol passzoljanak a kockák...Valóban a gomblyuk is kiemerítő tud lenni...Igazából sosem voltam vele elégedett, probáltam több félekép, hasztalan...végül is a gomb valamelyest takar...
Amit egyszer megengetsz, nem felejtik el... mint a gyerekeknél, következetesnek kell lenni...
Ez a szerszám az ékszereseknél nem új keletű...anyósnak úgy igazitották meg a láncát, hogy azóta beszorul és kapar, szúr... szóval szarul lett a kapcsolórész megcsinálva.

Palkó 2019. szeptember 27. 19:13  

Nagyon ügyes vagy!
A szomszéd lépcsőházban tavaly december óta zajlik egy gázkazáncsere...
időnként hallgatom a hölgyet és szörnyülködöm...