Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. szeptember 10., kedd

Varrni tanulok


Cipzár bevarrását szakszerűen,


steppelt varrást a varrógéphez járó talp segítségével. Amiről eddig nem tudtam, hogy micsoda, most meg nem találom. Továbbá gömbölyített és ötszögű zsebet, alapöltéseket.

Ez volt az első négy órán.


Ma egy próbaanyaggal gallér készítése,


a kiszabott gallérok egyik felére fátyolvetex vasalása gőzzel. Most tanultam meg milyen fontos a vasaló állandó használata! Ahogy látjátok a vetexen  előre vasaltam amit levarrok később, ez megkönnyíti a munkát.


Gombszélek varrása,


maradék időben szélvarrás, bevétel a ruhában, és ráncolás. Nemrég kinlódtam a Bell ruha ráncolásával. Készítendő: nagy öltésnagyságra állítva a varrógépet két egymástól centire levő öltés egymás mellett, majd kívánt hosszra ráncolás az alsó szálakkal és a kettő között varrva fixre rögzítés. Az alsó szálakat kihúzni és szép lesz. Váoh!
Elpakoltam a textileket, varrógépet. Úgy döntöttem előbb tanulok, utána varrok. Bibis lett a kockás ruhám és elvittem megmutatni, segítséget kérni hogyan hozhatnám helyre? Sehogy, plusz a kockáknak stimmelnie kell, én meg szabtam ahogy gondoltam. Kidobtam a kukába. Gabi segítségével újra szabjuk és varrjuk. Rendkívül kellemes ember az oktató, hatalmas gyakorlattal, tudással, így ajánlanám:

Noéh Gabi
tel: 06205306585
1188. Budapest, Üllői út 766.



A tanfolyamon használtam először overlock gépet és teljesen elvarázsolt. Szép befejezést nyújt a szegésével. Kupaktanács a családban megéri-e nekem venni. Nem tudjuk, de legyen, ha ennyire akarod. Így tegnap a Varrógépcentrumban, a Teréz körúton vettem egy Toyota márkájú overlockot.
Az a bolt ááámulatos! Minden kapható ami a varráshoz kell. Többször kéne bemennem, hogy az egészet felfedezzem magamnak és számomra hasznos kiegészítőket vegyek Most csak cérnát és rózsaszín rajzoló ceruzát vettem, ami kimosható. Azért rózsaszínt, hogy a fehét textileket is jelölni tudjam.
A gép befűzése és a hozzá járó leírás tanulmányozása egy órát vett igénybe. Még a négy szálfeszesítő tökéletes beállítása van hátra. Elnapoltam, mert most nem varrok, meg túlzottan beszippantott az újdonság, a tudás, pontosabban a tudni akarás varázsa. Nem, vagy alíg ettem és bármit. Kiestem a rendszerességemből, ami különben jó!


Befejezte  férjem a lépcsőház részeinek a burkolását a borostyán téglákkal. Most jön a fal, nálunk káosz van minden téren. A lakásban, meg a fejemben is.




A tetőtérből lejövet is volt egy rész ami díszítést kívánt. Nagyon tetszik!

8 megjegyzés:

Rita 2019. szeptember 10. 21:13  

De jó, hogy tele vagy energiával és tervekkel!
A varrás rengeteg apró kis trükk együtese.

Rozy 2019. szeptember 11. 9:15  

Mikor olvastam az előző bejegyzésedet, akartam is írni, hogy nagy fába vágtad a fejszédet. Mármint a kockás anyagból varrással. Láttam is a hibákat, de gondoltam, ha tanfolyamra mégy, akkor majd ott megtanulsz mindent.
Jó dolog lehet ez a tanfolyam. Én anno 15 évesen kezdtem el varrni, magamtól régi ruhák alapján, majd jöttek a Burdák, amik kezdetben orosz nyelven voltak, nem értettem mindent. Most már sokkal könnyebb, mert a neten mindent megtanál az ember.
Nekem tanyfolyam nélkül évekbe telt, míg olyan ruhákat varrtam, amire már büszke lehettem. Sajnos én alapból autodidakta vagyok ;-)
Te 4 óra alatt rengeteg dolgot elsajátítottál, gratulálok hozzá, és a lelkesedésedhez is.
Az overlook nagyon jó dolog, ki fogod használni, ah nem is minden nap.
Sok sikert a varráshoz :-)

csipike 2019. szeptember 11. 15:07  

A családban úgy látom mindenki kreatív! :-)
Szuper a varrógéped és igen megérdemelted, mert sok szép dolgokat fogsz vele alkotni :-). A tanfolyamhoz kitartást, kellenek az alapok.

Palkó 2019. szeptember 11. 20:21  

Nahát! Ilyen rövid idő alatt ennyi mindent tanultál! Tényleg nagyon profi lehet ez az oktató!
A lépcsőház szépen alakul... különleges :)

Fáni 2019. szeptember 12. 0:19  

De sok mindent tanultál, elképzelem ezek után mennyi szépség kerül majd ki a kezed alól, pedig eddig is elvarázsoltál vele :)

Vera 2019. szeptember 12. 10:18  

Sok sikert és jó kis élményeket, és kész darabokat kívánok az új gépedhez...!!Nagyon szuper... nekem már 14 éve van, akkoriban még sokat varrtam,sokkal szebb az elkészített darab ezekkel a gépekkel!

Tüzes Beáta 2019. szeptember 13. 17:37  

Rozy: más estben kérlek írd le a hibákat, én örülök fejlődést segírő kritikáknak!
Nagyon jó ez a tanfolyam!
Vera: tényleg szebbaz overlockkal varrt ruha!

Anik 2019. szeptember 15. 7:20  

És engem láttál a Varrógépcenturumban?? :))) Ott voltam :) Használd egészséggel a gépet, és gyere máskor is!