Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. november 23., szombat

A cipzár bevarrása


Először a hímzést mutatom, mert végleg kialakult a kép magassága. 37 cm lesz, ami 4 egész A/4-es lap + egy fél. Azért ilyen méretű mert kis lyukú aidára hímeztem. 18-asra kezdtem, de a 22-esen kötöttem ki. Ezen igazán jól mutat. Szeretem ezt a képet, megbékéltem a sok színnel, ez egy különleges kép. A látványa pazar.

A héten műhelymunka volt a varrodában. Ez azt jelenti mindenki egyformán ugyanazzal foglalkozik. Cipzárt varrtunk öt féle képpen:


Nadrágba. Ezt hátulról mutatom, két variáció van. Egyik sem könnyű.


Azt hittem a rejtett cipzár engem nem fog érdekelni, de nagyon tetszik. Ehhez különleges varrótalp kell.


Végül még két megoldás. A fércelést szándékosan nem bontottam ki, mert ezeket a próbadarabokat haza hozzuk és ha később előveszem akkor könnyebben látom hogyan készült.


A varróműhely rugalmas, azaz ha valaki szeretne bármit megvarrni, Gabi segít. A maradék anyag meg ott marad néha, mert nem kell. Így hozhattam el ingyen ezt a szép sötétítő függöny darabot. Hazafelé vettem egy tábla 1 cm szivacsot és új párnákat varrtam az étkező székekre. Igaz, nem illik a színe a szék kárpitjához, de az előző párnák már nagyon vacakok voltak és jó ideje ki akartam cserélni.


Bejgli ünnepi díszben. Tavalyról maradt ezüst és arany cukor golyókkal. Idén azt találtam ki, hogy a megsütött sütikből elteszek a fagyasztóba 6-8 szeletet, így a karácsonyi asztalra vegyes sütitál lesz. Ehhez ma elkészítettem a diós és mákos bejglit.


Sül...


később készen. Kicsit féltem, hogy a cukor elolvad, de nem. A 4 rúdból egy-egy felet fagyasztok. Szándékomban áll még készíteni mézes krémest, gesztenyéset, túrósat, meg ami még eszembe jut.


Tegnap gombászni volt a férjem a testvérével. Frissen kirántva az őzlábgomba fenséges. Köret nélkül csak ettük és ettük.... Más nem is kellett vacsorára.

A férjem 4 hónapja van egész nap itthon, mióta nyugdíjba ment. Előtte mindig egyedül intéztem mindent, hiszen napi 12 órát dolgozott. Ő is önállóan a maga ura volt. Nem találunk közös nevezőt, pedig mindketten alapvetően alkalmazkodóak vagyunk. Urai s saját életünknek, most nem könnyű együtt.

3 megjegyzés:

JuciKa 2019. november 23. 19:34  

Meseszép a hímzésed! Őzlábgombát én is imádom:)

Rita 2019. november 24. 17:46  

Micsoda finomságok, a Mikulás kakaójának az illatát is szinte érezni!

Vera 2019. november 25. 4:48  

Szép a himzésed...
Bizony a cipzárral meg kell küzdeni, de mégéri...Persze könyebb ha megmutatják...Apró trükkök,és mennyivel szebb az elkészített darab:Jó is egy tanfolyam.