Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2020. augusztus 15., szombat

Nyuszis jelmez...

...45 cm-es babára és már Halloween-re. Bár most egyáltalán nem foglalkozom a baba bolttal, nincs értelme, vírus van. Sorra gyártom a babákat szeptemberi kezdésre, de mára már az is bizonytalan. Kivárok.

A fül,

és az arc amit most én festettem.



Bátorságot merítettem a vejem segítségéből. Én a művész ceruzákat ( olajos) mártottam vízbe, tűhegyesre kihegyezve nekem könnyebb vele vékony vonalakat rajzolni mint ecsettel és így lemoshatatlan.

A cipő kérdés nagyon nehéz a számomra. You tube-ról vettem az ötletet, hogy készítek egy "negatívat" és azt körbe öntöm szilikonnal. Kivéve az elkészült formából epoxi gyantával öntöm ki. 24 óra elteltével és a biztos szilárd felszínnel ki akartam venni, de a belseje még híg volt. Ah! 

Olyan lehetőségen gondolkodtam hogyan tudnék öntő formát készíteni? Sógyurma jutott az eszembe. Már most látszik hogy ez nem jó. A megoldás várat magára. Visszatérek a szilikonhoz és sok sokat, 72 órát is várok vele. 

A lányom sütött egy kiló lisztből mézeskalácsot. Hurrá! 


Mikor bementem a hobbi boltba epoxi gyantáért láttam hogy már kapható pár őszi dísz. Nekem olyan nagy örömet okozott a látványa! Bár a nagy hőségek idén elkerültek minket mégis nagyon várom az enyhülést. Ezt juttatta eszembe. No meg ennek a hangulata varázslatos.

6 megjegyzés:

Andulka 2020. augusztus 15. 20:48  

Már profi szinten űzöd a baba és babaruha készítést! A cipőhöz sajnos nem tudok hozzászólni, esetleg modell gipsszel nem lehetne megoldani az öntőformát vagy esetleg hobby boltban kellene segítséget kérni.

Tüzes Beáta 2020. augusztus 15. 21:38  

Modellgipsz: jó ötlet! Köszönöm.

Rita 2020. augusztus 16. 8:40  

A cipő nagyon pepecselős, le a kalappal!

Én is nagyon szeretem és várom az őszt.

Holdgyöngy 2020. augusztus 19. 22:06  

Leborulok a kreativitásod előtt. Valaki már karácsonyi dolgokat!!!! fotózott, nem lehet korán kezdeni.

Palkó 2020. augusztus 20. 9:00  

Már nagyon profi vagy a babaruha, babakellékek gyártásában! Remélem, mindenek ellenére sikeres lesz a bababolt! Nagyon szuper, amiket készítettél! :)

Tüzes Beáta 2020. augusztus 24. 18:20  

Palkó: a sikert én is kívánom, úgy legyen.