Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2021. június 29., kedd

Újratervezés


Két időszakom van:


1: mikor szerettem varrni, de még nem tanultam,


2: miután vettem pár órát, megvettem az interlockot és a gyakorlat miatt is már több mindent el tudok készíteni.





Volt egy olyan ruhám ami nem volt túl kényelmes, mert kútfőből találtam ki mikor még nem vettem komolyan a szabás fontosságát, nem is ismertem. Most levágtam a felső részét és csakis (!) szabásminta után  az alsó szoknyarészt újra felhasználva készítettem egy itthoni könnyű viseletet. Kerestem egy könnyű szabásmintát és találta neglizsé címmel. De rég hallottam ezt a szót! Volt még ilyen maradék anyagom és lőn. egy kényelmes ruha. Az anyagot Bubalkovótól rendeltem két éve, a neve dupla géz. Ez nem átlátszó, de puha, jó nedvszívó, szóval remek a nyári ruhákhoz.


Bemutatom Fabio Millani festményeit:






 

Mikor a fiam mutatta csak ámultam. A festményei olyan részletgazdagsággal készülnek mintha fotó lenne mind. Ehhez nagyon kifinomult érzék kell.  Nekem ez a művészet. Ez is.


Nem véletlenül választottam utolsónak a Queen's Gambit, magyarul Vezércsel főszereplőjének a képét, ezt a sorozatot IMÁDTAM nézni. Ha valaki nem látta ajánlom. Polgár Judit ihlette az írót, a filmnek jóformán semmi köze hozzá, de P. Juditot nagyra tartom, kedvelem. Nagyon tetszik nekem a Sakkpalota című könyve, ami sok iskolában felvett tantárgy.

1 megjegyzés:

Rita 2021. június 30. 21:21  

Jó átbillenni a holtponton, és egyre bonyolultabb dolgokat varrni!