Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2022. április 4., hétfő

Magyar zene háza


Pár hete, mikor átadták a Zene házát a híradóban láttam ezt a remek mérnöki munkát. Szombaton elmentünk a Városligetbe megnézni. Nagyon jól illik a környezetbe a rézlevelekkel díszített tető alja. Pazar!






A képek a külső részen készültek, már bánom hogy nem próbáltunk bemenni. Az oldalai üvegből vannak, azt láttuk hogy színpadot raknak össze, kábeleket húznak. 




Oda-vissza a Mezőgazdasági Múzeum kertjén mentünk keresztül. Lefényképeztem Anonymus szobrát ( és  Jacket, őt is vittük ).  Ámulok a szobrászaton. Remekmű.





Ott  ahol sokan érnek hozzá látszik a réz szép színe.




A fánksütő által javasolt receptet használtam. Ez nem fánk, inkább hasonlít a tésztája a muffinra. De finom. Fél kiló liszből három tálca jön ki. Macerás, habzsákból kellett a tésztát kinyomni. Így egyszerűbb volt mint kanállal tologatni.




 

A lady arca nemsokára teljes lesz.



Elhanyagoltam a cukrom mérését. Jó egy év után a hétvégén 6-szor mértem és 13.8-ról a diéta szigorú betartásával ma reggelre 11.1-re ment le. Az gáz! Magas. Ma elmentem a körzetihez és felírt dupla hatóanyagtartalmú gyógyszert. Továbbra is mérem naponta és meglátom hogy alakul.

3 megjegyzés:

Rita 2022. április 6. 10:53  

Tényleg pazar az épület!
Hmm, a fiam nagyon szeretné azt a fánkot..., utánanézek, talán lehet sütő nélkül is sütni!

agnesordog 2022. április 9. 17:03  

Mi is pont múlt szombaton jártunk arra a gyerekekkel, unokával. Mi szerettünk volna be is menni, de már foglalt volt minden időpont / fél óránként indulnak vezetett csoportok / . Helyette jót játszottunk a zenélő játszótéren, jót sétáltunk a parkban, bebarangoltuk az egészet.Jártunk a Vajdahunyad várnál is :-) A műjégpálya el volt kerítve, és épp a hajléktalan focibajnokság ZÁRT rendezvényét tartották ott. Még láttuk élve a sok óriási halat a tóban az Állatkert előtt.

Tüzes Beáta 2022. április 14. 16:05  

Ez a park a gyerekeknek sok lehetőséget nyújt. A zenélő játszótér nagyon ötletes.