Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2022. július 20., szerda

Lekvár, torta, saláta


Tegnap vettem a piacon 1,5 kg ribizlit. 




Az asztalterítőmön is van ribizli minta. Hihi.




5 kis üveg lett belőle. Édesítőszert használtam, kicsit fanyar maradt. Sült húshoz jobban fog illeni.




Olivér fiam sajttortát kért a szülinapjára. Most készítettem ilyet először, nagyon finom lett, de bakiztam és nem tudom mit rontottam el. Ha tud valaki segíteni: a torta aljára vajjal kevert összetört kekszet tettem és ropogósra sütöttem kb. 10 perc alatt. Ráöntöttem a krémsajtot és avval sült további egy órát. Sajnos nekem a tészta átnedvesedett. Miért?




Áfonyaszósz a tetején.




Miért nem csinálok sokkal sűrűbben káposzta salátát? A piacon lehet kapni legyalulva, azt néztem míg sorba álltam és megszállt az ihlet. Buszon hazafelé böngészem a mobilon hogyan is készül? Paprika, hagyma, sárgarépa. 2 dl vízbe 1 kanál ecet, két kanál cukor, jól átforgattam, ez nagyon finom és olcsó! Mind megettük.




 

Ez a hímzés nagyon nehéz. A minta úgy van kinyomtatva, hogy a tetejére rajzolták a kontúrt is, alíg birom kivenni mi van alatta. A mintalapok ráadásul illesztésnél elcsúsztak. Az üvegkehely egész alját negyedöltésekkel kellett volna megcsinálni, én tollal rácsoztam a papíron a mintát és egész öltéseket használtam. Túlzottan aprólékos. De gyönyörű!

2 megjegyzés:

Fáni 2022. július 21. 15:39  


Olyan gyorsan haladsz, csak ámulok. Nekem valahogy most nagyon lassan haladnak a hímzéseim, a lakásban félhomály, a szabadban hőség, nem tudok varrni, és a hátam is nagyon fáj üléskor :(