Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2022. július 13., szerda

Riolis Furry Friends Cats


KÉSZ LETT!!!




Szeretem az aranyos képeket és nézelődtem Lena Lawson tervei között. Mind nagyon kedves, de ezt választottam. A kis tündér fagyiba bújt hűsölni, kapott is a buksijára csokiöntetet cseresznyével. Én így értelmezem.




Festettem hozzá méltó cukiság alapot ecsettel.





A kis kép ellenére ilyen sok színnel kell dolgozni. Túlzás. Kinagyítottam egy kis részletet:




Na de ettől lesz szép!




Ma vettem sárgabarackot és lekvárt főztem. Ezek a kis adagok nekem vannak, cukormentesek. A  családnak lett 10 nagy üveg. Abba már rég beletörődtem, hogy 500 Ft körül kilója a gyümölcsnek nincs. Tavaly az időjárás miatt nagyítóval kellett keresni a sárgabarackot, mert kevés érett be. Persze hogy drága volt. Az idén nem indokolt 1000 Ft-ért kilója. Felzárkóztak a piaci kereskedők a boltokban található BORZALMAS árakra. emiatt naponta bosszankodom és már a megszokott dolgokat sem veszem meg. Nagyon válogatok.




 Azok az üzletek ahol vásárolok online sok sok promóciós e-mailt küldenek. A buszon utazva szoktam megnézni vagy kinyitás nélkül kitörölni a mappából. Az egyik keresztszemes webáruházban láttam meg ezt az új Mirabilia képet 14 dollárra most leárazva. De egy hét után sem tudott kimenni a fejemből, mert nagyon tetszik. Megvettem. Alíg várom hogy beleökjek!

5 megjegyzés:

JuciKa 2022. július 14. 9:08  

Szép lett a cicás kép! Kézzel festett anyag pidig csodás, különleges. Izgalmas hímzések jönnek nálad, jó egészséget hozzá!

agnesordog 2022. július 14. 13:02  

Aranyos lett a cicás kép ! Én még régen,Párizsban vettem Lena Lawson mintát az Unokámnak -- telis tele van fél és negyed öltésekkel és a sok összefogott szál , csak kicsi készült el belőle , még várakozik sorára.
Befőzni évek óta nincs lehetőségem, nincs speiz, de még egy üres sarok sem, ahol tárolhatnám őket, így marad a bolti -- azok is a konyhaszekrény tetején laknak felhasználásig:-( Az anyag festés ecsttel nagyon jó ötletnek hangzik , még nem jutott eszembe, de azt hiszem alkalmazni fogom . Már egy ideje tervezgetek egy hóember énekkart, ami sötétkék anyagra van varrva , felettük lámpa világít, és mögöttük még sötétebb kéknek kellene lennie. Nem tudtam eltalálni, hogyan lehetne úgy, oda sötétebbet festeni, míg a hóemberek alatt maradhatna fehér az anyag, hogy ne legyen pixeles. Te milyen festéket használsz ? Szoktad mosni keretezés előtt? Nem fogja meg a világos színeket az alapszine ?

Tüzes Beáta 2022. július 15. 14:03  

Ági: sima papír zacskós textil festéket használok.Kis kávés pohárba öntok forralt vizet és késhegynyi festéket teszek bele.
Nem mosom keretezés előtt
A festett vásznat alaposan kioblitem, száradás után ki is vasalom és így soha nem fogja meg a cérnakat.
Imádom a hóemberes képeket!

agnesordog 2022. július 16. 8:36  

Köszönöm a válaszod :-)

Fáni 2022. július 21. 15:37  

Nagyon szép lett a cicás képed, a két új megint csodás. Nagyon szép az anyag, amit festettél.