Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2022. augusztus 25., csütörtök

Blúz


Elkészültem a blúzzal. 





 

Ma voltam fodrásznál és Irina kerek perec kimondta, hogy legalább tíz évvel idősebbnek nézel ki. Valóban kifogytam a bőrömből és lóg a tokám. Zavar, de nem tudok vele mit csinálni.


Mesélt Ukrajnáról. Sok mindent, egyet leírok, mert megrázott. A testvére pilóta és Hollandiába, más országokba repül katonaként. Többek között az Ő dolga az is, hogy magzat elhajtó gyógyszereket hozzon azoknak a fiatal, tizenéves ukrán lányoknak akiket megerőszakoltak az orosz katonák és teherbe estek. Az Ukrán állam állja ezt a költséget. Mennyi mindenre kell figyelnie! Egy percre belegondoltam a lányok helyzetébe és nagyon megsajnáltam őket. Na még valamiről: a PTSD. A családban fordult elő, hogy a hazalátogató férj késsel akart neki esni a feleségének, mert azt hitte a fronton van és orosz katona. Kórházba került, ami tele van hasonló esetekkel. Sajnos. A gazdasági károkon túl az emberek nyugalmát lesz nagyon hosszú idő helyre állítani. Én minden nap abban reménykedem, hogy ma vége lesz ennek a borzalmas háborúnak.

3 megjegyzés:

Rita 2022. augusztus 25. 20:47  

Aztaaa, micsoda blúzod lett!

Igen, sajnos szörnyen tönkreteszi a háború a túlélők életét is. Én ma olyan fiatal férfivel találkoztam a munkahelyemen, akinek (máshol, több éve) nagyon megromlott a hallása a robbanások miatt.

Fáni 2022. augusztus 29. 15:52  


Megint ügyeskedtél, jó lett a blúz :)

Ki gondolta volna, hogy a közelünkben ismét háború lesz. Nem csak a gazdaság, de az emberek is tönkre mennek bele. Életük munkája veszik oda, és szegény gyerekek, akik semmiről nem tehetnek, akik nem értik az egészet. Milyen gyerekkoruk van, milyen sérült felnőttek lesznek :(
Lehet önzés a részemről, csak bele ne keveredjünk, hisz a fiam katona. Tudom ezt Ő választotta, de akkor is.......

Tüzes Beáta 2022. augusztus 29. 17:04  

Fáni: megértem az aggodalmad.