Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2024. január 16., kedd

Mesélek...


...egy szörnyű történetet, aki nagyon érzékeny az ne olvassa tovább.


Szombat reggel, mint minden nap elvitte a fiam sétálni a jack russel kutyusát sétálni. Az otthonától három háznyira előkerült két farkas kutya és neki estek Jacknek. Ketten tépték, kéfelé húzták. A fiam üvöltött és rugdosta őket, de nem bírt velük. Ha az egyik elengedte, a másik húzta. Egy idős bácsi sietett a segítségére egy nagy bottal és már ketten harcoltak a farkas kutyák ellen. Mire el tudták zavarni addigra Jacknek már kilógtak a belei, csupa vér volt. Szaladt vele az állatorvoshoz aki azonnal fogadta, mindenki mást lemondatott aznapra az asszisztensével és azt mondta el kell altatni. A fiam kérte próbálja megmenteni, de az altatásba és a sérüléseibe negyed óra múlva belehalt. Ki volt szakadva a gyomra, tele volt a tüdeje vérrel... Haza vitte a testet. Éjszaka a kocsiban volt a kutya,de a fiam ellenőrizte hogy hátha lélegzik. Az a félelme volt, hogy a zacskóba csomagolva megfullad. Sokkot kapott, nem tudott világosan gondolkodni. Reggel időpontot beszélt meg a Noé állatmenhelyjel hamvasztásra Budapesten. Elvitte és átjött, mert nem tudott meglenni az üres házban egyedül.  Nagyon zaklatott volt. Engem kért meg, hogy kísérjem el a hamvakért. Közben meglátta egy elkülönített részen a menhely kiskutyáit és arra gondolt azonnal magához kell ölelnie egyet. Vasárnap volt, nem lehetett intézkedni. Másnap reggel az állatorvos által kiállított véleménnyel elmentünk a lakhelye szerinti rendőrségre és bejelentést tett. Az orvosi véleményt lemásolták és felelőtlen állattartás miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen. Azt mondták kiküldenek egy járőrkocsit, de az egyik  kutya még mindig ott áll a sarkon. Tudjuk mindezt abból, hogy aki hallotta a kiabálást face-n írt a fiamnak, fényképet kért a kutyusról és leírta az esetet. A face bookra sok felháborodott vélemény és részvét nyílvánítás érkezett, összefogott a közösség, mert bárki más is járhat így. Mindenki a fiam mellé állt és ez jó, nagyon jó. A rendőrségről visszamentünk a Noé állatmenhelyre és kicsit foglalkozhattunk a képen látható kutyussal, de kiderült 30 km-es körzetből az állat nem elengedhető, mert nincs hatásköre ellenőrizni az állatorvosuknak az ivartalanítást. Onnan csak sterilizált állat kerülhet ki. Szigorúak a szabályaik. Szerintem túlzottan is.




A menhelyen sokféle állat van. A lámák szabadon járnak és nagyon szelídek. Jó volt velük, nevetgéltünk.

Itthon az általam régóta vágyott vörös cicára kerestünk és találtunk a Székesfehérvári menhelyen. Nézzük meg. Közben a fiam ránézett az örökbe fogadható kölyök kutyákra és találta Nadját:





 

Őt el is hoztuk, a cica karanténban van, mert csak két napja adták le. Nadja ( a nevét a menhely adta, de marad ) hihetetlenül cuki kislány, bájos pofikával. Az úton haza meg sem nyikkant. Egy nyugodt, tündéri kutyus. Ma már haza is ment vele a fiam, újra erőre kapott és ez fontos. 

5 megjegyzés:

Holdgyöngy 2024. január 16. 19:09  

Ajajj, minden részvétem a fiadé. Szörnyű lehetett átélni, s persze szerencsétlen kicsi kutyának is. Jó, hogy itt van, lesz a kis vigasztalója. S nagyon hálás lesz neki egy új, szabad élet lehetőségéért is.

Tüzes Beáta 2024. január 16. 19:36  

Összetett az örökbefogadás valóban. Mindkettőnek előnyére válik.

Rita 2024. január 20. 11:14  

Nagyon sajnálom a történteket!
Remélem, az új kutyus enyhíti az átélt borzalmakat.

Fáni 2024. január 21. 16:00  


nagyon sajnálom a fiadat és a kutyust. Reméljük a kicsi kutya egy kicsit enyhíti a fájdalmát, és jól egymásra találnak.

agnesordog 2024. február 7. 14:43  

Nagyon sajnálom a történteket ! Nem szabad hagyni, hogy mással is megessen ilyen szörnyűség . Kell az állatrendőrség !