Charlotte tora recept
A hozzávalók:
1 piskótatekercs
én ezt szeretem a legjobban:
5 db tojás
100g liszt
150 g porcukor
fél sütőpor
Bármivel lehet tölteni. Én a meggylekvárt használok mert az a fiam kedvence.
A bombához:
5 tojássárgája
120 g cukor
2 vaníliás cukor
mk. őrölt fahéj
2 púpozott evőkanál kakaó
2,5 dl tej
100g étcsokoládé
15 g zselatin
2,5dl tejszín
rumaroma
A piskótatekercset elkészítjük, hűtőbe tesszük.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet melegítjük addig míg feloldódik benne a csokoládé, állandóan keverve a tojásos masszához adjuk és gőz fölött besűrítjük. Kis hideg vízben elkevert zselatint is hozzáadjuk és kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt.
Ekkor kb. 1 cm-re felszeleteljük a piskóta tekercset, kibélelünk vele egy kb. futballabda nagyságú tálat, belesimítjuk a krémet. Ha marad piskóta azt a tetejére tesszük.
Hűtőbe tesszük, tálaláskor kiborítjuk, ha nem jön ki meleg fürdőbe tesszük. Tortaszerűen szeleteljük.
Szülinapi ajándékba készítettem két pólót. A mamának szerető ölelést, apának: kis főnök, nagy főnök matricásat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése