Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. január 17., csütörtök

Díszgombokról és a narancslekvárról


Kész lett a kép, egy vidám kis kézitáskát szeretnék készíteni belőle a lányomnak. A fotó jobb oldalán levő két helyes fagombot szeretném felhasználni, de nem mertem hozzáfogni a festéshez. Hobbi festéket használva félek ha lefestem, eltűnik az égetett farajzolat.Talán nagyon felhígítva, halványan...Van valakinek ebben tapasztalata?
A tej (lait) felirat bal oldalára egy "csoki gombot" tettem, nagyon jópofák kaphatók még  Madame la Fée
oldalán is. Imádom a mintáit is, érdemes itt nézelődni.
Olcsóbb a Shelley's Buttons, amerikai cégnél, mint Amerikában minden. Itt is érdemes elidőzni és itt már vásárolni is. No, én egy darabig nem fogok, mert a 400 Ft-ért kapható 8 db-os csoki gomb készlet felhasználása 3 évig is elég. Nem készítünk minden nap ilyen képet és ez mindenféle gombra igaz. Ha már rendelek, akkor legalább ötféle együttest, hiszen a szállítási költséget csak egyszer akarom kifizetni. Na, ezt már biztos sokadszorra írom...


Szóval most olcsó a narancs. 200 Ft kilója és akkor lekvárt készítünk. Tavaly készítettem először és nagyon szeretjük, de elég az a 8 üveg, ami a 10 kg-ból lesz. Ez a narancs vékony héjú, veszek hozzá három drágább, vastag héjú narancsot is, aminek a héját apró kockákra vágom és azt is a lekvárhoz teszem. Ettől kicsit kesernyés lesz, de inkább pikáns, mint keserű. Felső képen még nyersen, alatta amikor már forr:



és a végén üvegekben. Tudtam, hogy marad és a lekvárokat még hígan felhasználni gyümölcsöntetként szenzációs dolog. Sütöttem máktortát és a kettő együtt mennyei!


7 megjegyzés:

Vera 2013. január 17. 21:19  

A hímzésed szép mint mindig... Mi mást is írhatnék róla...
A narancslekvár igazán érdekes lehet, még sosem ettem ,és készítettem,... Mondjuk én a darabokat kihagynám... egyszer tán meg kéne próbálni... Zseléfixet vagy valamit teszel hozzá? Ehetsz belőle?

Rita 2013. január 17. 21:23  

Huuu, de jo ez a kep, szeretem a tehenes dolgokat!

A fiam meg mar kerdi, mikor fözöm vegre a naracslekvart.

Unknown 2013. január 17. 22:09  

Vera: ehetek belőle? Igen, én a kiwitől, mint a héján lévő szőrtől tartom magam távol allergiásként. A citrusok nem okoznak problémát. Szóval dzsemfix használásával vagyok bátor ehhez a lekvárhoz és igen, a héj elkerülésével biztosabb, hogy finom. De a férjem így szereti.

Fáni 2013. január 17. 23:02  

Szép lett a hímzésed. A kész táskát is megmutatod?

Unknown 2013. január 17. 23:07  

Persze. Attól kicsit tartok,de remélem sikerül.

Névtelen,  2013. január 18. 20:31  

Az édesszájú tervező mintája biztos humoros, egyedi táskát "eredményez"! A narancslekvárral bűnbe vittél, elő kell vennem egyet, és igen, benne van a fanyar, kesernyés héj nálunk is! :) Ha szavazásra bocsátod: a fa süti gombokat meghagynám natur, elég színes maga a kép, a csokibonbonos gomb telitalálat, azt hittem először, hímzés az is. :D
Brigi

Palkó 2013. január 21. 22:50  

Hogy Te miket tudsz!
Egyszer meg kellene nekem is próbálkoznom a narancslekvárral...
Netről van a recepted, vagy spéci?